Datos personales

Mi foto
Mestre d'Educació Primària

lunes, 18 de noviembre de 2013

Creació de materials auditius: Podcast de àudio

Aquestes setmanes hem treballat els podcast d'audio.

La tasca consistia en descarregar una melodia del banc de sons gratuïts (http://recursostic.educacion.es/bancoimagenes/web/) per tal de no agafar música amb drets d'autos. Tot seguit, mitjançant Audacity hem enregistrat les veus i hem importat la melodia, realitzant un petit conte que formaria part d'un projecte explicat a la guia didàctica de l'activitat.

El motiu de fer un conte és per seguir amb la nostra dinàmica de realitzar les tasques relacionades amb el nostre projecte de cuentapelis/cuentalibros. Partint d'aquesta base, hem decidit crear aquest petit espai d'aventures d'un minut aproximadament.La gravació inclou una música de fons, frases curtes i canvis de volum de la música per a provocar en l'infant un instant màgic.

El resultat, és el següent:



A continuació, vos presento la Guia Didàctica de l'activitat:

Guia didàctica material auditius podcast de audio by crismarina14


Conclusió

Cal afegir a mode de conclusió, i amb l'objectiu de que tingeu una idea general, que l'Audacity deixa la cançó en format wma, per això hem hagut de passar-la a format mp3 amb el programa Switch convertidor. I finalment, per poder posar-la al blog hem utilitzat el programa Audioboo que permet pujar el arxiu mp3 en linia i permet la publicació a blogs, xarxes socials, etc.

Personalment, considero que Audacity pot donar molt de joc a l'hora de treballar amb nens.

És clar que els nins no poden treballar directament amb audacity, però si que podem enregistrar les seves veus i nosaltres realitzar el montatge per a que ells desprès puguin escoltar-se. A més, a mida que els nens siguin més grans, si que els podem introduïr en l'ús d'aquest programa i que vagin coneguent i dominant els termes que gràcies a aquest programa podem tenir en llengua castellana, ja que els altres recursos són en llengua anglesa i poden presentar certa dificultat.

Afegir també, que penso que és una eina de molta utilitat aplicable a totes les àrees de l'educació primària, ja que pot permetre una diversitat de projectes com el que presentem a la guia didàctica.Avui en dia si que podem dir que si no s'apliquen les TIC a les aules, és per la manca de coneixements dels docents, tal i com vaig referenciar a l'entrada del meu blog de competència digital.

No hay comentarios:

Publicar un comentario