Datos personales

Mi foto
Mestre d'Educació Primària

lunes, 4 de noviembre de 2013

Pràctica 2.2. Eines de creació d'activitats interactives

En aquesta pràctica ens centrarem en eines que ens poden permetre la creació d’activitats en línia i que podran utilitzar els nostres futurs alumnes. Treballarem amb diversos recursos, per posteriorment fer un resum dels mateixos i analitzar més profundament els dos que considerem més profitosos. Finalment, crearem amb un dels dos recursos treballats dues activitats que tinguin certa relació amb el nostre tema triat, Contacontes / Contapelis.
Llista d’eines de creació de material interectiu: Educaplay: http://www.educaplay.com/ eXeLearning:http://exelearning.net/ HotPotatoes: http://hotpot.uvic.ca/ Quiz Revolution: http://www.quizrevolution.com/ Lams: http://www.lamsfoundation.org/ Rayuela: http://cvc.cervantes.es/aula/pasatiempos/ - Anàlisi de dues eines: 
Nom de l’eina: Educaplay URL: http://www.educaplay.com/ Forma d’execució: web Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: Web. No requereix la descàrrega de cap programa ni servidor. Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina: Educaplay ens ofereix la posssibilitat de crear una àmplia gama d’activitats, entre les que trobem mapes Interactius,Endivinalles, exercicis de completar buits, Crucigrames, Diàlegs, Dictats, Ordenar Lletres, Ordenar Paraules, Relacionar, Sopes de lletres, Tests, Coleccions, Presentacions o Videoquizs. Reflexió sobre les possibilitats i limitacions d’aquestes eines per a l’educació primària. Penso que és una eina comodíssima i adequada per qualsevol docent. Fins i tot, veient la poca dificultat que presenta.

Nom de l’eina: zonaClic URL: http://clic.xtec.cat/es/jclic/index.htm Forma d’execució: web Modalitats d’accés i distribució dels continguts creats: Requereix ser instal·lat. Descripció de les prestacions i utilitats de l’eina: ZonaClic és una eina per la creació d’aplicacions didàctiques multimedia. Permet crear diferents tipus d’activitats: trencaclosques, associacions, sopes de lletres, paraules creuades, activitats d'identificació, d'exploració, de resposta escrita, activitats de text, entre altres. A més, les activitats poden contenir text, gràfics, so i altres recursos multimèdia. JClic està format per quatre aplicacions: JClic applet Un "applet" que permet incrustar les activitats JClic en una pàgina web. JClic player Un programa independent que una vegada instal·lat permet realitzar les activitats des del disc dur de l'ordinador (o des de la xarxa) sense que sigui necessari estar connectat a Internet. JClic author L'eina d'autor que permet crear, editar i publicar les activitats d'una manera més senzilla, visual i intuïtiva. JClic reports Un mòdul de recollida de dades i generació d'informes sobre els resultats de les activitats fetes pels alumnes. L’aplicació està disponible en tres idiomes diferents: català, castellà i anglés. A continuació, hem realitzat dues activitats relacionades amb el nostre projecte contacontes / contapelis. A continuació us deixo els enllaços que vos permetran realitzar les activitats, a més l'enllaç de la guia didàctica de les activitats que esper us serveixi de suport. Guía Didàctica: https://docs.google.com/document/d/1iZWbKCAKd5mrvCI9G2rPXsdl5BMhy5J9yjOIYKOKM68/edit#heading=h.cxqwx990zk50 Activitat 1: http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1081398/endevina_la_pel_licula__.htm Activitat 2: http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/1083667/on_es_troben_els_personatges_.htm Nosaltres, els futurs docents, hem de tenir clar que els alumnes cada pic més demanden activitats que els motivin, que estiguin a la "ordre del día", i ara més que mai els hi podem oferir el que demanen. Tenim al nostre abast molts programes que ens permeten crear activitats d'una forma fàcil i que poden donar molt de joc als nins, a la vegada que poden fer aprendre d'una forma més significativa. Està a la nostra mà acceptar el repte i oferir-los el que volen.


El meu Symbaloo acadèmic actualitzat




No hay comentarios:

Publicar un comentario