Datos personales

Mi foto
Mestre d'Educació Primària

lunes, 9 de diciembre de 2013

Creació de Presentacions Multimèdia Interactives

La tasca que ens ha ocupat el temps les darreres tres setmanes anava adressada a la creació d'una presentació multimèdia interactiva. Aquesta tasca, ha seguit amb el mateix fil conductor que les altres, relacionada amb el tema contacontes/contapelis, ambientat en un espai Disney.

Per dur a terme la presentació hem utilitzat el programa Power Point, tot i que per completar la tasca hem necessitat convertidors d'audio, ja que el format havia de ser wav. (hem utilitzat el programa switch convertidor).

L'estructura de la nostra tasca és lineal i molt senzilla. El primer que s'ha de fer és triar personatge, i tot seguit, depenent del personatge triat, iniciarà l'aventura. Tot seguit, hi haurà una presentació de continguts, contant el conte, o part de l'història. Seguidament, arribarà el torn de les preguntes que el narrador anirà fent als nins. Els personatges són el príncep de na Ventafocs, qui haurà de trobar a na Ventafocs amb la vostra ajuda, i en Dormilón, un dels 7 nans de na Blancaneus, qui anirà recordant el que va succeïr a na Blancaneus mentres ell dormia gràcies a les vostres indicacions. Desprès de cada resposta, hi haurà un feed back directe, que en cas d'error el farà tornar a respondre, i en cas d'encert, podrà continuar amb l'aventura.

Cal afegir, que per desplaçar-se, els infants hauran d'anar prement els botons habilitats, per tant no podran botar-se diapositives. A més, per ajudar als infants, al cantó superior dret de cada text hem habilitat un botó on el nin podrà escoltar tot el text escrit. Si voleu consultar els botons més comuns que hem posat al power point, els podeu trobar explicats a la nostra guia didàctica.

Per poder veure la nostra presentació interactiva, us recomanem que descarregueu la carpeta comprimida que hem posat a la vostra disposició en aquest enllaç: Descarregar Presentació Interactiva

Per una altra banda, si voleu veure la presentació, la podeu veure a continuació mitjaçant slideshare, tot i que no podreu gaudir dels botons, audios, transicions i demès efectes que hem introduït de cara a fer la presentació més interessant i vistosa:



La guia didàctica la podreu trobar si descarregueu la carpeta comprimida per veure la nostra presentació. En cas que opteu per vorer-la des de slideshare, aquí vos deixam la guia didàctica:


Reflexió

Hem realitzat aquesta tasca i penso que els resultats han estat del tot satisfactoris.

Una eina com Power Point ens ha permès crear un material interesant i molt motivador de cara a l'àmbit educatiu. Es podria aplicar a gairebé totes les àrees de l'Educació Primària, ja que tant se podria fer una presentació multimèdia interactiva com la nostra de comprensió lectora a l'àrea de comunicacó lingüística com per exemple es podria realitzar a l'àrea de coneixement del medi per treballar continguts geogràfics per exemple amb mapes, localitzacions i coordenades, o bé continguts anatòmics, on amb una imatge del cos humà els infants haguèssin d'identificar la zona d'un determinat órgan, etc.

A més, la realització d'aquesta activitat, permet a l'alumne anar al seu ritme, ja que no està condicionat pel temps, ni pel nombre d'errades. En cas de resposta errònea, el nin ho pot tornar a intentar sense cap compromís. Fins i tot, com hem esmentat anteriorment, hem habilitat un espai per aquells nins que tenguin dificultats lectores puguin realitzar l'activitat igual que els seus companys escoltant tots els textos escrits que hi ha.

El paper del mestre és important durant l'acompanyament de l'activitat. El docent ha d'observar per avvaluar als infants i per autoavaluar-se a si mateix per veure si la tasca que ha realitzat està sent útil o no, o que convé millorar i que convé mantenir. 

Power Point és un programa que el tenen gairebé per defecte tots els ordinadors, i que en cas contrari, se pot descarregar de forma ràpida i senzilla des de internet. El programa ens permet afegir text, imatges, audios i videos, transicions, accions, hipervincles i un abanic molt ampli de possibilitats. És una tasca que ens ha duit molta feina, però que ens pot servir de molt de cara al nostre futur docent, ja que podem fer presentacions individualitzades destinades a superar els punts febles que els nostres infants puguin tenir. 

En conclusió, penso que hem donat una pasa més en el nostre procès de "TICnificació" que setmana rere setmana anam millorant. Anam aprenent nous recursos, noves formes de treballar, i anam agafant idees de cara al nostre futur docent. 

Abans de despedirme, voldria compartir amb vosaltres  una fotografia del meu symbaloo acadèmic, on he anat afegint nous espais. Si visiteu entrades anteriors, podeu observar com aquest espai ha anat creixent a mida que trobo més recursos que me són de gran utilitat. Esper us serveixi d'ajuda i d'orientació.

Symbaloo acadèmic

Fins aviat seguidors docents, futurs docents, i persones interesades en la docència!

No hay comentarios:

Publicar un comentario