Datos personales

Mi foto
Mestre d'Educació Primària

martes, 7 de enero de 2014

Taller materials audiovisuals. Vídeo.

Bones amics i amigues educadors!

Avui vos present el material audiovisual que hem creat. La tasca consistia a crear un vídeo d'uns 3 minuts de duració que estigués relacionat, seguint amb la dinàmica dels darrers tallers, amb el nostre projecte contacontes/contapelis, basant-nos com sempre amb Disney. El material havia de contenir un títol i uns crèdits, a més d'imatges estàtiques i vídeos acompanyats de música i locucions. Ens hem fet servir del editor de vídeo Windows Movie Maker. Tot seguit, s'havia de fer públic el vídeo, i nosaltres hem volgut fer-ho mitjaçant youtube. 

L'estructura del nostre taller és molt senzilla. Es comença introduïnt el dia a dia de la vida den Simba. Posteriorment explica l'aventura que viu amb els seus nous amics, els animals de l'Àfrica, i finalment retorna al seu poblat.

En aquest treball hem volgut donar una passa més i ens hem volgut involucrar amb una altra àrea que no fos la de les TIC, per tant, l'hem relacionat amb l'àrea de Coneixement del Medi, tractant temes de la fauna africana. Aniria adressats a infants de primer cicle, i seria el primer contacte que tendríen per diferenciar els animals típics d'un continent. Per fer-ho, ens hem fet servir den Simba, qui explicarà la seva aventura, on coneix els animals típics de l'Àfrica i alguna característica dels mateixos mitjançant un petit teatre fet per nosaltres, i acompanyat d'imatges, tot unit de les nostres veus.

El resultat és el següent, esper us agradi. 

 

Si voleu més informació sobre el nostre taller, podeu consultar la guia didàctica del taller que vos presentem a continuació:

Reflexió

Hem sento molt satisfet de la tasca que hem realitzat. Cert és que ens ha duit molta feina i ihores de treball, ja que el vídeo l'hem realitzat nosaltres, realitzant també els animals dibuixats que apareixen al "teatre" i a una posterior imatge estàtica. Tot i així, el fet de que ens haguèssim d'adaptar als tres minuts aproximats de vídeo que haviem de fer no ens ha permés fer una demostració d'un altre context, on un altre personatge Disney presentès els animals típics d'un altre continent.

L'eina emprada, Movie Maker és una eina que duen incorporada tots els ordinadors personals windows. És una eina de fàcil ús, sobre tot quan has investigat totes les seves opcions, ja que permet posar animacions, permet posar efecte a les imatges, permet posar textos i crèdits, entre altres possibilitats.

Penso que aquesta és una activitat que pot ser molt útil a l'Educació Primària de cara a aconseguir transmetre molt de coneixement de forma diferent, divertida i motivadora i que pot donar molt de joc de cara a que no se fes repetitiu. D’aquesta forma, podríem explicar també la diversitat de la flora a Àfrica, o la fauna d’altres continents, que tant podria presentar el mateix Simba que haguès decidit recorrer el món per conèixer nous animals o bè un protagonista Disney propi del continent, com en Tarzàn a l’Àfrica, na Mulàn a Àsia, Pocahontas a Amèrica, Peter pan a Europa, en Nemo que presentès criatures marines, etc. 

A més, aquesta opció permetria involucrar-se amb altres àrees com per exemple l’Àrea de Matemàtiques, ja que podríem fer que els animals contèssin el nombre d’espècies descobertes. 

El paper del mestre és important durant l'acompanyament de l'activitat. El docent ha d'observar als alumnes i estar pendent de qualsevol dubte que pugui sorgir durant la visualització o algun dubte posterior. A més, el mestre pot fer autoavalució segons els dubtes que sorgeixin, per saber si ha de canviar algun aspecte per als futurs vídeos, per fer la tasca més útil, etc.. Per avaluar als infants podria fer qualsevol prova oral o escrita, tot i que seria recomenable fer-la un cop s'haguessin fet tots els vídeos dels diferents continents. 


Resumint, penso que escaló a escaló anem avançant en el procés de "TICnificació". Hem pogut tocar programes que ens ofereixen un abanic molt gran de possibilitats i que segurament no hauríem descobert pel nostre compte. A més, seguim descobrint noves estratègies que podríem utilitzar en el nostre futur rol docent. 
Aquest taller m'ha permès donar-me compte de lo fàcil que pot arribar a ser presentar un contingut als infants de forma que els pugui motivar i que avanci cap un aprenentatge significatiu. 

Fins aviat seguidors docents, futurs docents, i persones interesades en la docència! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario